Pigmentvlekken behandeling

Het is goed nieuws dat pigmentvlekken in de meeste gevallen geen medische klachten geven. Dit neemt echter niet weg dat ze zeer ontsierend zijn. Mensen kunnen er door de vlekjes ouder uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Dit kan niet alleen problemen met het zelfvertrouwen geven, maar ook zorgen voor andere psychische klachten. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen op zoek gaan naar een behandeling tegen pigmentvlekken. Toch is een pigmentvlek behandeling lang niet altijd nodig. Kleine vlekjes kunnen zeer makkelijk gemaskeerd worden met make-up. Toch is make-up niet altijd een werkbare oplossing. In dat geval heb je 2 verschillende mogelijkheden voor een pigmentvlekken behandeling. Je kunt kiezen voor een speciale creme of een laserbehandeling. We zullen beide behandelingen voor pigmentvlekken bespreken.


Pigmentvlekken creme

Op de markt vinden we veel verschillende soorten cremes met een groot verschil in prijzen. Er zijn goedkopere cremes op de markt die pigmentvlekken zullen maskeren. Deze werken in feite hetzelfde als het maskeren van de vlekjes met make-up. Er zijn echter ook pigmentvlekken cremes op de markt die de vlekjes zichtbaar zullen vervangen of geheel zullen doen laten verdwijnen. Hierbij moet wel gezegd worden dat ze meestal niet werken bij vlekken die al langer op de huid te vinden zijn. Vaak werken deze cremes alleen bij beginnende vlekken. We hebben een overzicht gemaakt van populaire Pigmentvlekken creme. Lees snel het artikel om te kijken welke creme het beste bij je past.

Pigmentvlekken laseren

De bovengenoemde cremes werken dus meestal niet voor hardnekkige pigmentvlekken die al jaren op de huid te vinden zijn. In dat geval kan een laserbehandeling een oplossing zijn. Pigmentvlekken laseren is een relatief lichte ingreep die gemiddeld tussen de 15 en de 30 minuten duurt. Een dergelijke laserbehandeling klinkt misschien als een flinke ingreep, maar zorgen zijn niet nodig. Pigmentvlekken laseren doet namelijk geen pijn. Je voelt een lichte trek aan de huid op het moment dat de laser aan gaat. Na de behandeling zal er een korstje ontstaan op de huid, die er na enige tijd weer af zal vallen. Hierna is de pigmentvlek direct minder duidelijk. Er is echter geen voorspelling te doen hoeveel behandelingen nodig zijn voordat de vlekjes helemaal weg zijn. Dit kan na 1 laserbehandeling zijn, maar ook nog 10 behandelingen. Het laseren van pigmentvlekken is de effectiefste behandeling. Er is echter geen garantie te geven dat ze nooit weer terug zullen komen. Alhoewel pigmentvlekken laseren een zeer effectieve behandeling is, zul je wel rekening moeten houden met de kosten. Deze kunnen per behandelaar erg verschillen. Het is daarom de moeite waard om vooraf diverse offertes aan te vragen. Hierdoor kun je de behandelaars vooraf met elkaar vergelijken op het gebied van pigmentvlekken laseren.